2020 loopt op z’n einde!

Het jaar 2020 loopt op z’n einde. Voor mij een moment om even stil te staan bij dit bijzondere jaar. Een jaar dat enerzijds heel snel ging maar anderzijds eeuwig leek te duren.

Ik weet niet of jij dat ook hebt? Doordat die” gewone” gebeurtenissen die een jaar markeren wegvielen je de tijd van het jaar kwijt bent?  Zoals in mijn geval de bezoekjes van mijn moeder uit Ierland met de verjaardagen van onze dochters in april en september. Het in oktober appels plukken van onze eigen appelboom met goede vrienden en hun gezin. Het dagje naar Nordhorn/Duitsland rondom de kerst met m’n lieve vriendinentje Elsbeth.

Allemaal zaken die ik altijd zo vanzelfsprekend heb gevonden en nu ze door Covid-19 niet door konden gaan opeens een gat in jaar slaan, alsof ik daardoor ook niet goed weet welke maand het is. En vooral ook het besef dat alles helemaal niet vanzelfsprekend is en daardoor grote dankbaarheid.

Maar 2020 was ook het jaar waarin ik met ons hele gezin thuis heb gewerkt, waarin we aan onze lange tafel in de serre uren met z’n vieren konden werken, meestal in goede harmonie J. Een jaar waarin de reistijd van huis naar kantoor vervangen werd door urenlange wandelingen, heerlijk en ik wil dat niet meer kwijt!

2020 was helaas ook het jaar van de eenzaamheid bij ouderen. Het gemis van de reguliere activiteiten was groot. Daarom vond ik het bijzonder dat we met ons team de assistentie en zorg thuis dit jaar voort hebben kunnen zetten en we met oprechte aandacht het leven van onze senioren een beetje glans konden geven. Over glans gesproken, het hert op de foto hebben wij met Sinterklaas van mijn moeder uit Ierland gekregen, zodat we, ondanks dat we haar niet kunnen zien, er in gedachten toch een beetje bij, hoe gaaf is dat!!

Tenslotte nog een mooie gedachte om 2020 mee af te sluiten.

Weet dat er geen perfecte manier is om voor je ouder worden ouders te zorgen behalve met liefde en geduld, dan ben je in staat om die dag meer glans te geven!

burenservice-1-6-1536x1024

Over BurenService

Met BurenService ondersteunen wij senioren met dementie om zelfstandig te blijven wonen, op de manier zoals iemand dat zelf wil. Van één keer per week een paar uur begeleiding tot 7 dagen per week ondersteuning tot 24/7 nabijheid.

Altijd op de manier zoals iemand dat zelf gewend is. Wij nemen niet over. Wij nemen de tijd én hebben de rust om dingen samen te doen. Wij ondersteunen op basis van gelijkwaardigheid en kijken naar wat iemand wél kan. Om het leven te leiden zoals iemand dat zelf wil, ook met dementie.

BurenService, altijd dichtbij!

Volg ons op social media

Nieuwsgierig wat wij voor u kunnen betekenen?