BurenService Hattem gaat voor kwaliteit!

Vandaag precies 1,5 jaar geleden heb ik de knoop doorgehakt om te gaan voor een HKZ certificering (Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector). De aanleiding was eigenlijk heel simpel, ik sta voor kwaliteit én BurenService Den Haag was in oprichting waardoor standaardisatie van de processen meer dan wenselijk was.
Ik realiseerde me wel dat ik dit niet alleen zou kunnen dus in het begin ondersteuning ingeschakeld via VMB consult. Daardoor wist ik wat er verwacht werd en kon ik een begin maken met het kwaliteitssysteem.

Een goed kwaliteitssysteem bleek absoluut geen sinecure om op te zetten. Het was een niet te onderschatten klus en in het begin ervaarde ik een veel weerstand omdat alles een verplichting leek, “vastleggen om het vastleggen” en weinig flexibel.

Naarmate het proces en de implementatie van het kwaliteits-managementsysteem vorderde ben ik gelukkig zelf de voordelen van het systeem gaan inzien en nu durf ik hardop te zeggen dat ik er blij mee ben.

Waarom?
* Het geeft structuur en houvast (vind ik fijn)
* De basisprocessen kosten veel minder tijd omdat het vastligt hoe we het doen.
* Tenslotte zijn de registers zoals het jaarplan en het versiebeheer ideaal om zaken centraal vast te leggen, controleren en verbeteren.

Maandag 8 mei 2023 was het dan zover! Dekra kwam een hele dag in Hattem om ons te auditen.  Een intensieve en mooie dag waarbij ons kwaliteitssysteem volledig doorgrond is, waarbij gekeken is of we daadwerkelijk werken zoals we hebben vastgelegd én of we aanpassingen doen als blijkt dat iets niet werkt.
Het kwaliteitssysteem kwam gelukkig ruimschoots door de audit en op een klein puntje na zou alles dik in orde moeten zijn voor een positieve audit.

Het verlossende woord kwam op 18 juli … de mail met de boodschap dat het HKZ certificaat binnen is.

Ik ben onwijs blij en trots!

burenservice-1-6-1536x1024

Over BurenService

Met BurenService ondersteunen wij senioren met dementie om zelfstandig te blijven wonen, op de manier zoals iemand dat zelf wil. Van één keer per week een paar uur begeleiding tot 7 dagen per week ondersteuning tot 24/7 nabijheid.

Altijd op de manier zoals iemand dat zelf gewend is. Wij nemen niet over. Wij nemen de tijd én hebben de rust om dingen samen te doen. Wij ondersteunen op basis van gelijkwaardigheid en kijken naar wat iemand wél kan. Om het leven te leiden zoals iemand dat zelf wil, ook met dementie.

BurenService, altijd dichtbij!

Volg ons op social media

Nieuwsgierig wat wij voor u kunnen betekenen?