BurenService Hattem sinds april 2022 officieel dementievriendelijk

BurenService Hattem assisteert sinds 2013 Senioren om zelfstandig te blijven wonen. Sinds die tijd is het aantal senioren met dementie fors gestegen en cijfers tonen aan dat het aantal blijft stijgen (1 op de 3 vrouwen en 1 op de 7 mannen krijgt dementie).

Het is de wens van veel senioren is om, ook nadat de diagnose dementie is gesteld, zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen. Daarom besloot Monique Zuidwijk van BurenService Hattem om haar assistenten te laten trainen en zo officieel een dementievriendelijke organisatie te worden.

Dus kregen de assistenten op een mooie woensdag avond van Gerard Meijer (van Samen Dementie Vriendelijk Nederland) een onderhoudende en leerzame training. Onder het genot van wat lekkers werden ze door Gerard meegenomen wat de beste manier is om krijgt dementie gaan met mensen met dementie.

De training is gemaakt met één specifiek doel, namelijk om deelnemers te leren dementie te herkennen en om in hun werk nog beter te weten hoe ze kunnen omgaan met mensen met dementie. Met meerdere voorbeelden kregen de deelnemers voldoende handvatten hoe ze in de praktijk het beste kunnen handelen!

De assistenten van BurenService Hattem kijken terug op een bijzonder geslaagde middag op de prachtige locatie van de Oplichterij in Hattem.

burenservice-1-6-1536x1024

Over BurenService

Met BurenService ondersteunen wij senioren met dementie om zelfstandig te blijven wonen, op de manier zoals iemand dat zelf wil. Van één keer per week een paar uur begeleiding tot 7 dagen per week ondersteuning tot 24/7 nabijheid.

Altijd op de manier zoals iemand dat zelf gewend is. Wij nemen niet over. Wij nemen de tijd én hebben de rust om dingen samen te doen. Wij ondersteunen op basis van gelijkwaardigheid en kijken naar wat iemand wél kan. Om het leven te leiden zoals iemand dat zelf wil, ook met dementie.

BurenService, altijd dichtbij!

Volg ons op social media

Nieuwsgierig wat wij voor u kunnen betekenen?