Dag-en nachtritme bij mensen met dementie

Mensen met dementie verliezen soms het dag-en-nachtritme uit het oog.

Uit ervaring met onze cliënten weet ik dat dit ook veel impact heeft op de partners. ⁠

Als je lange tijd niet goed kunt slapen omdat je partner met dementie wakker is of uit bed gaat dan hakt dat er behoorlijk in. En als je overdag geen moment voor jezelf hebt omdat je partner met dementie steeds in jouw buurt is dan kan het wel eens te veel worden.⁠

Het helpt soms als degene met dementie een zinvolle daginvulling heeft, dat kan onder andere via een zogenaamde dagbesteding.. Dan kan de andere partner letterlijk even bijkomen.

De gemeente kan je daarmee helpen via de WMO (wet maatschappelijke ondersteuning). ⁠

Je kunt je voorstellen dat een standaard dagbesteding niet voor iedereen een oplossing is. Dan is het goed om te weten dat in bijna alle gemeenten op de Veluwe BurenService maatwerk begeleiding kan geven aan mensen met dementie. Wil je daar meer over weten, neem dan ajb contact met op, ik denk graag met je mee.⁠

burenservice-1-6-1536x1024

Over BurenService

Met BurenService ondersteunen wij senioren met dementie om zelfstandig te blijven wonen, op de manier zoals iemand dat zelf wil. Van één keer per week een paar uur begeleiding tot 7 dagen per week ondersteuning tot 24/7 nabijheid.

Altijd op de manier zoals iemand dat zelf gewend is. Wij nemen niet over. Wij nemen de tijd én hebben de rust om dingen samen te doen. Wij ondersteunen op basis van gelijkwaardigheid en kijken naar wat iemand wél kan. Om het leven te leiden zoals iemand dat zelf wil, ook met dementie.

BurenService, altijd dichtbij!

Volg ons op social media

Nieuwsgierig wat wij voor u kunnen betekenen?