De kunst van het ouder worden.

Wie de kunst van het ouder worden verstaat heeft tot op hoge leeftijd een prettig leven.

Makkelijk gezegd maar misschien ervaart u als 75+er dat dit nog niet zo goed lukt.  Want hoe doe je dat dan, de kunst van het ouder worden onder de knie krijgen?

Het allemaal draait om zingeving en ik weet het, dat is een open deur van jewelste maar het begint met oefenen en leren kijken naar wat er wel kan.

En zeg en denk niet, ik ben oud en ziek dus is het sowieso heel zwaar om de kunst van het ouder worden te beoefenen.  Realiseert u zich dat gezondheid en vitaliteit niet per definitie aan elkaar gekoppeld zijn. Vanuit mijn werk binnen BurenService zie ik dagelijks prachtige voorbeelden van zieke en oude senioren die in staat zijn te kijken naar wat ze nog wel kunnen.

De vraag is in hoeverre u tevreden bent over de zaken die uw welzijn vergroten, dit kunt u alleen doen of wellicht in een gesprek met uw kinderen.  Op basis van dat antwoord gaat u kijken naar wat er wel mogelijk is.

Stel, uw welzijn wordt positief beïnvloed door het contact met de kleinkinderen en u ervaart dat op dit moment als onvoldoende. De kleinkinderen wonen ver weg en hebben hun eigen leven, maar als we kijken naar wat er wel kan.. Hoe gaaf zou het zijn om te organiseren dat u 1x per maand kan face-timen met uw kleinkinderen? Of dat de kleinkinderen filmpjes sturen? Uit ervaring weet ik dat kleinkinderen hier maar wat graag aan meewerken en het ook stoer vinden als ze een ‘hippe & digitale” opa of oma hebben! (ps lukt het u zelf niet om dit op uw telefoon te organiseren, de hulp in de huishouding of buurvrouw wil u vast even op weg helpen).

Het lijkt een simpel voorbeeld maar raakt wel de kern…. immers :

  • U hebt zelf onderzocht waar u uw welzijn mee kan vergroten.
  • U hebt hebt zelf benoemd of dit op dit moment naar tevredenheid wordt ingevuld
  • U en niemand anders heeft dit bedacht en eventuele kinderen hebben alleen meegedacht aan een oplossing waardoor de regie over uw leven bij uzelf blijft (ook niet onbelangrijk).

Ik gun het alle senioren dat ze de kunst van het ouder worden onder de knie krijgen, misschien dat ebook “in 7-stappen zorgeloos zelfstandig blijven wonen’ daaraan kan bijdragen!?

burenservice-1-6-1536x1024

Over BurenService

Met BurenService ondersteunen wij senioren met dementie om zelfstandig te blijven wonen, op de manier zoals iemand dat zelf wil. Van één keer per week een paar uur begeleiding tot 7 dagen per week ondersteuning tot 24/7 nabijheid.

Altijd op de manier zoals iemand dat zelf gewend is. Wij nemen niet over. Wij nemen de tijd én hebben de rust om dingen samen te doen. Wij ondersteunen op basis van gelijkwaardigheid en kijken naar wat iemand wél kan. Om het leven te leiden zoals iemand dat zelf wil, ook met dementie.

BurenService, altijd dichtbij!

Volg ons op social media

Nieuwsgierig wat wij voor u kunnen betekenen?