Huishoudelijke taken blijven liggen en dan?

Naarmate je ouder wordt worden huishoudelijke taken zwaarder.

Dat is een feit en misschien herkent u dit wel bij uzelf. Vaker moeite om zaken op te ruimen, het wassen van het beddengoed uitstellen. De ramen zouden gelapt moeten worden en elke dag vers eten lukt ook niet echt makkelijk.

 Ik herken dit bij mijn eigen oudere vader en dat is één van de redenen waarom ik BurenService heb opgericht. Om senioren te assisteren bij  huishoudelijke taken zodat zij daar niet meer naar om hoeven te kijken. Met een abonnement bij BurenService bepaalt u als senior zelf waarvoor en wanneer  u assistentie wilt.

Uit onderzoek blijkt overigens dat maar liefst 30% (!) van de ouderen die zorg aan huis krijgt ondervoed is. Schokkend vind ik dat. 

Een oplossing kan zijn om boodschappen of maaltijden thuis te laten bezorgen. Een andere (en veel gezelligere) oplossing is dat iemand (vrijwillig) boodschappen doet  kookt? Dan is het zeker dat u dagelijks of een paar dagen per week een voedzame en warme maaltijd krijgt.

We snappen dat dit geen leuke dingen zijn om over na te denken, maar het is wel heel belangrijk. Goed voorbereid is het halve werk!

Ps. Onder bepaalde omstandigheden is het mogelijk om via de gemeente een beroep te doen op de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) voor ondersteuning in het huishouden. Mocht u hierover meer willen weten, neem dan contact met ons op, wij denken graag met u mee. 

burenservice-1-6-1536x1024

Over BurenService

Met BurenService ondersteunen wij senioren met dementie om zelfstandig te blijven wonen, op de manier zoals iemand dat zelf wil. Van één keer per week een paar uur begeleiding tot 7 dagen per week ondersteuning tot 24/7 nabijheid.

Altijd op de manier zoals iemand dat zelf gewend is. Wij nemen niet over. Wij nemen de tijd én hebben de rust om dingen samen te doen. Wij ondersteunen op basis van gelijkwaardigheid en kijken naar wat iemand wél kan. Om het leven te leiden zoals iemand dat zelf wil, ook met dementie.

BurenService, altijd dichtbij!

Volg ons op social media

Nieuwsgierig wat wij voor u kunnen betekenen?