Kerst, een periode van tradities   


Voor mij is kerst een periode van tradities. Iedere familie heeft zo z’n eigen tradities, de één gaat gourmetten, de ander gaat met z’n allen lekker onbeperkt kerstfilms kijken en wij (ons gezin en mijn familie inclusief m’n vader van 85) vieren kerst altijd op kerstavond. Dat begint met een bezoek aan de nachtmis en daarna gaan we met z’n allen diep in de nacht ontbijten met een heerlijk vers getrokken bouillon, warme broodjes en een goed glas wijn. Ik ben gevoelig voor tradities, dat geeft je indentiteit. En daarom raakt het me des te meer dat er ouderen zijn die met kerst geen mensen (meer) om zich heen hebben om tradities te delen.

Daarom vond ik het ook zo bijzonder dat er bij de feestelijke kerstborrel ter ere van ons 5 jarig bestaan (voor buren en klanten) zoveel mensen kwamen. Het was zo enorm gezellig dat we direct besloten hebben er een jaarlijkse traditie van te maken.

Dat Burenservice in een behoefte voorziet heb ik de laatste 5 jaar wel gemerkt. En het gekke is dat ik echt heel dankbaar ben dat wij deze rol al 5 jaar kunnen vervullen. Het is toch ontzettend mooi dat, ook als je wat ouder wordt, je je leven mag leiden zoals je dat zelf wilt! En als wij daar een bijdrage aan kunnen leveren door allerhande praktische zaken te organiseren dan doen we dat met liefde! Wij merken dat het enorm gewaardeerd wordt dat we met ouderen gelijkwaardig omgaan en kijken naar wat ze (nog) wel kunnen.

En hoe mooi is dat we samen met onze  “buren” , jong en oud, leden en niet-leden, Hattemers en Zwollenaren,  een nieuwe kersttraditie hebben gecreëerd. Eentje waar iedereen welkom is, waar een lekker glas glühwein klaar staat en waar we samen kunnen zijn!

burenservice-1-6-1536x1024

Over BurenService

Met BurenService ondersteunen wij senioren met dementie om zelfstandig te blijven wonen, op de manier zoals iemand dat zelf wil. Van één keer per week een paar uur begeleiding tot 7 dagen per week ondersteuning tot 24/7 nabijheid.

Altijd op de manier zoals iemand dat zelf gewend is. Wij nemen niet over. Wij nemen de tijd én hebben de rust om dingen samen te doen. Wij ondersteunen op basis van gelijkwaardigheid en kijken naar wat iemand wél kan. Om het leven te leiden zoals iemand dat zelf wil, ook met dementie.

BurenService, altijd dichtbij!

Volg ons op social media

Nieuwsgierig wat wij voor u kunnen betekenen?