Mijn leven is, sinds ik de diagnose dementie kreeg, behoorlijk veranderd

Ik had het gevoel dat mijn leven voorbij was!

“Mijn vrouw en ik hebben zo’n 20 jaar geleden de zaak verkocht en wonen in een heerlijk huis met grote tuin waar we erg van genieten. Ons leven is, sinds ik de diagnose dementie kreeg, behoorlijk veranderd. Eerst had ik het gevoel dat m’n leven voorbij was, nooit meer autorijden? Nooit meer golfen?  Daardoor werd ik onzeker en wist ik soms de meest eenvoudige dingen niet meer. Dus vroeg ik alles keer op keer aan mijn vrouw. Toen ze aangaf het niet meer vol te houden, kregen we via de casemanager begeleiding van BurenService, 100% vergoed door de gemeente. Ik voelde direct een klik met Sophie. Ze kwam in het begin 2x per week een paar uur om mij te helpen en dan kon mijn vrouw even uitrusten. Sinds kort komt er via WLz elke ochtend iemand om mij te helpen. Het was lastig om toe te moeten geven dat ik hulp nodig had. Maar deze super dames begeleiden mij op een respectvolle manier. Ze nemen niets van me over, we doen het samen.”

De dementie blijft maar bepaalt niet meer alles

“Elke ochtend word ik wakker gemaakt en ga ik zelf douchen terwijl mijn kleren op bed klaarliggen. Daardoor weet de volgorde van wat ik moet doen.

Daarna gaan we ontbijten en ook dat staat voor een deel klaar zodat ik weet wat ik moet doen. Koffiezetten doe ik ook weer zelf dankzij het stappenplan met foto’s.  Zelf gezette koffie is toch het allerlekkerste!

De rest van de ochtend doen we wat ik graag wil doen, iets in de tuin, samen achter de computer soms naar een museum. We praten ook over de frustratie die ik voel wanneer ik dingen niet meer weet. Ze blijven benadrukken wat ik wel kan en dat geeft zelfvertrouwen.

Mijn vrouw heeft de ochtenden weer voor haarzelf waardoor we het de rest van de dag gezellig hebben samen. Als het aan mij ligt worden we op deze manier samen honderd in onze eigen fijne en mooie huis in het bos.”

thuis met assistentie

Nieuwsgierig hoe wij u kunnen helpen?

Wij zijn thuis in dementie én altijd dichtbij!