Langer thuis wonen met dementie

Op dit moment (2020) hebben 240 Hattemers dementie en dat aantal zal verdubbelen in de komende 30 jaar. Om te zorgen dat er meer bekendheid, begrip en bewustwording is over de ziekte heb ik, samen met 35 andere partijen, op vrijdag 7 februari 2020 mijn handtekening gezet om van Hattem een Dementie Vriendelijke gemeente te maken.

Mensen met beginnende dementie weten zich vaak nog prima weten te redden maar er is nog veel onwetendheid over dementie. Buren, winkeliers en anderen weten vaak niet goed hoe ze moeten reageren. Een klein gebaar is soms al genoeg om een misverstand te voorkomen en iemand te kunnen helpen.

De Assistenten van BurenService krijgen vaak te maken met mensen met dementie. Het is daarom belangrijk dat ze weten hoe ze hier mee om moeten gaan, hoe herken je de signalen van dementie? En hoe ga je om met onbegrepen gedrag? Daarom heb ik geen moment getwijfeld om mijn handtekening te zetten onder de intentie overeenkomst. Daarmee spreek ik de intentie uit om het komende jaar de assistenten en zorgverleners die werken voor BurenService de training “Samen Dementie Vriendelijk” te laten volgen.

burenservice-1-6-1536x1024

Over BurenService

Met BurenService ondersteunen wij senioren met dementie om zelfstandig te blijven wonen, op de manier zoals iemand dat zelf wil. Van één keer per week een paar uur begeleiding tot 7 dagen per week ondersteuning tot 24/7 nabijheid.

Altijd op de manier zoals iemand dat zelf gewend is. Wij nemen niet over. Wij nemen de tijd én hebben de rust om dingen samen te doen. Wij ondersteunen op basis van gelijkwaardigheid en kijken naar wat iemand wél kan. Om het leven te leiden zoals iemand dat zelf wil, ook met dementie.

BurenService, altijd dichtbij!

Volg ons op social media

Nieuwsgierig wat wij voor u kunnen betekenen?