Mijn moeder stopt het bestek in haar handtas?

Wij begeleiden mensen met dementie die thuis wonen.

Daarbij hebben we ook veel contact met de kinderen die zelf vaak niet om de hoek wonen.⁠ ⁠

Wij merken dat we daarmee deze kinderen ook bijstaan in het dementie-proces van hun vader of moeder. Het is echt niet niks als je je moeder langzaam maar zeker ziet veranderen.

Dat doet pijn en is vaak verwarrend .⁠ ⁠

Dan is het fijn dat ze bij ons een luisterend oor vinden en dat wij ze kunnen helpen bij het beter begrijpen van de ziekte.⁠ ⁠

Zo werd ik laatst gebeld door een dochter die merkte dat haar moeder steeds het bestek in haar handtas had. De dochter wilde dit er uithalen maar dat stuitte op veel weerstand dus ze liet het maar.
Toch vond ze het wel vervelend vandaar dat ze mij belde. ⁠ ⁠

Ik kon haar uitleggen dat het bij mensen met dementie vaak voorkomt dat ze dingen in een tas stoppen omdat ze bang zijn dat ze spullen kwijtraken.

In het geval van haar moeder wisten wij dat ze niet meer kon bedenken in welke lade haar bestek lag en dat dit haar veel onrust gaf.

Dat ze daarom het in haar handtas deed zodat ze het zelf kon pakken als tafeltje dekje langsgebracht werd.⁠

Eigenlijk een hele slimme oplossing dus! ⁠ ⁠

burenservice-1-6-1536x1024

Over BurenService

Met BurenService ondersteunen wij senioren met dementie om zelfstandig te blijven wonen, op de manier zoals iemand dat zelf wil. Van één keer per week een paar uur begeleiding tot 7 dagen per week ondersteuning tot 24/7 nabijheid.

Altijd op de manier zoals iemand dat zelf gewend is. Wij nemen niet over. Wij nemen de tijd én hebben de rust om dingen samen te doen. Wij ondersteunen op basis van gelijkwaardigheid en kijken naar wat iemand wél kan. Om het leven te leiden zoals iemand dat zelf wil, ook met dementie.

BurenService, altijd dichtbij!

Volg ons op social media

Nieuwsgierig wat wij voor u kunnen betekenen?