Ongewenst gewichtsverlies bij senioren

Net voor Corona was ik met mijn vader bij de cardioloog en die zei iets wat me is bijgebleven. Hij zei namelijk dat de meest hartpatiënten onder de 70 van hem het advies kregen om af te vallen en dat de hartpatiënten met een hogere leeftijd vooral meer moesten eten en aan moesten komen.

U raadt het al, mijn vader valt in de categorie dat hij meer zou moeten eten. En ik zie het meer om mee heen. Vooral senioren die alleen wonen vinden het lastig om 3x per dag te eten en elke dag warm te eten. Koken heeft geen prioriteit en het is ongezellig om alleen te eten. Begrijpelijk, maar de gevolgen kunnen best groot zijn als u ongewenst zoveel gewicht en spieren verliest.

 

De eerste oplossing is vrij eenvoudig namelijk door regelmatig eten te laten bezorgen of zelf af te halen via bijvoorbeeld @uitgekookt. (onze assistenten kunnen natuurlijk ook samen met u koken en boodschappen doen)

Maar stel, dat is allemaal niet voldoende en het gewichtsverlies gaat door? Dan kan er vanuit de basisverzekering een beroep gedaan worden op een diëtist die het eetpatroon van de senioren analyseert. Naast het advies om 3x per dag te eten stelt de diëtist vaak tijdelijk aanvullend “krachtvoer” zoals fantomalt voor om het gewichtsverlies snel te stoppen.

 Voor onze abonnees die te veel gewicht hebben verloren leggen we vaak een doosje met “bouwsteentjes  in de diepvries. Dit zijn heerlijke taartjes die verrijkt zijn met eiwit.  Als u om de dag zo’n lekker taartje bij de thee neemt heeft u heel wat eiwitten binnen! 🍰

burenservice-1-6-1536x1024

Over BurenService

Met BurenService ondersteunen wij senioren met dementie om zelfstandig te blijven wonen, op de manier zoals iemand dat zelf wil. Van één keer per week een paar uur begeleiding tot 7 dagen per week ondersteuning tot 24/7 nabijheid.

Altijd op de manier zoals iemand dat zelf gewend is. Wij nemen niet over. Wij nemen de tijd én hebben de rust om dingen samen te doen. Wij ondersteunen op basis van gelijkwaardigheid en kijken naar wat iemand wél kan. Om het leven te leiden zoals iemand dat zelf wil, ook met dementie.

BurenService, altijd dichtbij!

Volg ons op social media

Nieuwsgierig wat wij voor u kunnen betekenen?