BurenService is in 2013 in Hattem ontstaan

Mijn naam is Monique Zuidwijk en ik heb in 2013 BurenService opgericht, een particuliere gemaksdienst, ‘de ideale buurvrouw”.

Door het assisteren van oudere cliënten kwam ik tot de schrikbarende conclusie dat senioren zelden serieus genomen werden. Dan werd er bij een ziekenhuis bezoek tegen mij gesproken in plaats van tegen mijn cliënt. Ik zag dat ook gebeuren bij mijn eigen vader. Kocht hij in mijn bijzijn een nieuwe computer en dan werd alles aan mij uitgelegd, schandalig! Het komt misschien door mijn pestverleden, maar ik kan me er zo over opwinden als mensen niet menswaardig behandeld worden, kijk alsjeblieft naar de mens en niet naar zijn geslacht, ziekte, opleidingsniveau of leeftijd.  

Al sinds het begin van BurenService merkte ik dat het ondersteunen van senioren met dementie mij op het lijf geschreven is. Daarom heb ik me bijgeschoold en vervolgens WMO begeleidings-contracten met de gemeenten op de Veluwe afgesloten. Sindsdien ondersteunen we met een super team van gemiddeld 15 vakbekwame assistenten mensen met dementie om, ook met deze ziekte, zo lang mogelijk het leven te leiden zoals ze dat zelf willen.

Je bent nog niet hulpbehoevend of zielig als je af en toe wat assistentie nodig hebt.

BurenService Den Haag

In 2021 kwam ik in contact met Geeske van Mierlo. Zij wilde graag BurenService in Den Haag opstarten. 

Geeske is zowel vanuit haar werk als privé gegrepen door de ouderenzorg. Haar droom is om de ouderenzorg, mooier en persoonlijker te maken. De gesprekken die ze voerde ‘’binnen het systeem’’ pasten onvoldoende bij haar wens om mensgericht maatwerk te mogen leveren. Want zij wil de de persoon (met dementie)  écht centraal staat, in de praktijk en niet alleen op papier. 

Door zelf een BurenService vestiging in Den Haag te starten zou dat wél kunnen. Dus nadat ze mij had horen vertellen over BurenService, kreeg ik een telefoontje ‘’mag ik dit in Den Haag gaan doen, dit is wat ik wil!”. De rest is geschiedenis. BurenService Den Haag is een feit en groeit. Blij mee. 

Geeske en ik delen de visie dat BurenService een maatschappelijke missie heeft, geld verdienen is niet het hoofddoel maar een middel om onze droom te realiseren. 

Ik ben daarom heel trots dat sinds medio 2022 BurenService Den Haag een feit is! Vanwege de maatschappelijke missie en om het unieke karakter van BurenService te waarborgen zal een lokale vestiging niet te groot kunnen zijn én zal er zoveel mogelijk geld naar de zorgvragen moeten gaan. Daarom moet er naar onze mening een platte organisatie met zo’n klein mogelijke overhead komen. Om dat te realiseren wordt in 2023 de BurenService coöperatie opgericht die de losse vestigingen gaat faciliteren.

Wilt u, ook met dementie, uw leven leiden zoals u zelf wilt?

Dat kan met onze ondersteuning op basis van gelijkwaardigheid, zónder betutteling en altijd dichtbij!