PGB weg ermee?

In het verleden is er voor miljoenen met het PGB (persoonsgebonden budget) gefraudeerd dat het tegenwoordig niet eenvoudig meer is om een PGB te krijgen.

Dan ligt het voor de hand om te zeggen “PGB, weg ermee!”

Toch blijft het PGB een uitstekend goed middel om assistentie aan huis te kunnen leveren omdat het de mogelijkheid biedt om maatwerk te leveren! Assistentie en zorg te leveren zoals cliënten dat graag zelf willen, op tijden die ze zelf willen. En als dat de ene dag meer is dan de andere dag dan kan dat!

Door deze voordelen gebruiken wij het PGB  bij veel cliënten naar alle tevredenheid voor zorg thuis vanuit de WLZ (Wet Langdurige Zorg). Dat loopt allemaal prima.

Tot het moment dat ik voor mijn eigen vader een PGB nodig hadden, toen realiseerde ik pas écht wat er voor een zorgvrager allemaal komt kijken bij een PGB en welke impact dat had op mij als mantelzorger, ik had immers al genoeg op mijn bordje liggen en daar kwam de rompslomp van het PGB nog bij.

Ik begrijp als geen ander dat bepaalde zorgverleners alleen betaald kunnen worden vanuit een PGB maar als dochter, mantelzorger weet ik nu ook hoe fijn het is als je aan de hand genomen wordt. Daarom deel ik graag in het vogelvlucht welke stappen je moet zetten om te komen tot een PGB.⁠

⁠Hoe werkt het?⁠
1. Het begint met een aanvraag voor een Wlz (online via CIZ) en daarop moet je dan direct aangeven dat je een deel in PGB wilt ontvangen;

2. Na toekenning van deze Wlz ontvang je vervolgens het aanvraagformulier PGB;

3. Na de verwerking van dit aanvraagformulier PGB volgt een zogenaamd bewuste keuze gesprek;

4. Als dat allemaal goed is afgerond worden er afsluitend overeenkomsten tussen zorgaanbieder en client gesloten die vervolgens in de PGB portaal komen waar de rekeningen dan uit betaald kunnen worden.⁠

Ik snap de stappen hierboven aantonen dat het een klus is om een PGB in gang te zetten maar wat mij betreft moeten we zeker geen afscheid nemen van het PGB, omdat het absoluut vrijheid geeft om zorg op maat te leveren!

Meer weten? Neem dan contact met ons op, wij zijn altijd dichtbij en denken graag mee!

burenservice-1-6-1536x1024

Over BurenService

Met BurenService ondersteunen wij senioren met dementie om zelfstandig te blijven wonen, op de manier zoals iemand dat zelf wil. Van één keer per week een paar uur begeleiding tot 7 dagen per week ondersteuning tot 24/7 nabijheid.

Altijd op de manier zoals iemand dat zelf gewend is. Wij nemen niet over. Wij nemen de tijd én hebben de rust om dingen samen te doen. Wij ondersteunen op basis van gelijkwaardigheid en kijken naar wat iemand wél kan. Om het leven te leiden zoals iemand dat zelf wil, ook met dementie.

BurenService, altijd dichtbij!

Volg ons op social media

Nieuwsgierig wat wij voor u kunnen betekenen?