Saai misschien, maar wel héél belangrijk!

Vandaag een bericht over belangrijke en saaie zaken, het Testament. Ik spreek uit eigen ervaring dat het niet voor iedereen makkelijk is om een testament te laten maken.

👉🏻 Waarom?
Omdat je door een testament te laten maken erkent dat je ooit doodgaat en niet iedereen is daar emotioneel aan toe. Of ze denken dat er nog tijd genoeg is om het te doen of ze vinden de kosten om een testament op te laten maken te hoog.

👉🏻 Wat zijn de gevolgen als je géén testament laat maken?
Als iemand komt te overlijden en er is niets geregeld dan moet de langstlevende partner alles voorschieten, rekeningen, belastingen. En als er kinderen zijn dan komt het helaas nog als eens voor dat ze het onderling niet eens zijn met wettelijke verdeling.

En stel, de langstlevende komt uiteindelijk in een verzorgingshuis en moet daar de maximale eigen bijdrage van € 2.500 per maand betalen. Dat gaat dan ten koste van de erfenis van de kinderen. Dit kan voorkomen worden met een testament, daar zit automatisch een AWBZ-clausule in. Daarmee wordt bepaald dat kinderen op basis van het overlijden van een van de ouders hun erfenis kunnen opeisen zodra de overgebleven ouder wordt opgenomen in een verzorgingshuis.

Uit onderzoek blijkt dat 40% van de 60+’ers geen testament heeft, een gemiste kans want het kan allemaal voorkomen worden door het goed vast te laten leggen bij de notaris.

burenservice-1-6-1536x1024

Over BurenService

Met BurenService ondersteunen wij senioren met dementie om zelfstandig te blijven wonen, op de manier zoals iemand dat zelf wil. Van één keer per week een paar uur begeleiding tot 7 dagen per week ondersteuning tot 24/7 nabijheid.

Altijd op de manier zoals iemand dat zelf gewend is. Wij nemen niet over. Wij nemen de tijd én hebben de rust om dingen samen te doen. Wij ondersteunen op basis van gelijkwaardigheid en kijken naar wat iemand wél kan. Om het leven te leiden zoals iemand dat zelf wil, ook met dementie.

BurenService, altijd dichtbij!

Volg ons op social media

Nieuwsgierig wat wij voor u kunnen betekenen?