Thuis blijven wonen met dementie

IMG_3656

Dit boek heb ik geleend tijdens tijdens één van de Alzheimer cafés in Heerde. Deze cafés ben ik gaan bezoeken toen zich de eerste abonnee met dementie aandiende.  “Of BurenService misschien een oogje in het zeil wilde houden terwijl de mantelzorger afwezig was”. Dit kon betekenen of samen wilde koken, samen wandelen, samen eten of gewoon samen zijn met de dementerende.

De Alzheimer cafés bleken een perfecte plaats om kennis op te doen persoonlijke verhalen te horen. Maar omdat steeds meer Hattemers wisten ons ondertussen te vinden voor de begeleiding van dementerenden heb ik ervoor gekozen een training Dementie te volgen bij Cerein. Deze stond 100% in het teken van persoonsgerichte zorg, immers, je blijft altijd een persoon ook al heb je dementie!  En ik leerde dat in de begeleiding van dementerenden je altijd op gevoelsniveau in gesprek gaat. En laat dat nou net het DNA van BurenService zijn!

burenservice-1-6-1536x1024

Over BurenService

Met BurenService ondersteunen wij senioren met dementie om zelfstandig te blijven wonen, op de manier zoals iemand dat zelf wil. Van één keer per week een paar uur begeleiding tot 7 dagen per week ondersteuning tot 24/7 nabijheid.

Altijd op de manier zoals iemand dat zelf gewend is. Wij nemen niet over. Wij nemen de tijd én hebben de rust om dingen samen te doen. Wij ondersteunen op basis van gelijkwaardigheid en kijken naar wat iemand wél kan. Om het leven te leiden zoals iemand dat zelf wil, ook met dementie.

BurenService, altijd dichtbij!

Volg ons op social media

Nieuwsgierig wat wij voor u kunnen betekenen?