Veelgestelde vragen

We heten BurenService omdat wij professionele ondersteuning leveren met een hoog service niveau en tegelijkertijd betrokken en nabij zijn zoals een buurvrouw . Wij assisteren vanuit gelijkwaardigheid, eigen regie en optimisme.  BurenService is vertrouwd, betrouwbaar en altijd dichtbij

We heten BurenService omdat wij professionele ondersteuning leveren met een hoog service niveau en tegelijkertijd betrokken en nabij zijn zoals een buurvrouw . Wij assisteren vanuit gelijkwaardigheid, eigen regie en optimisme.  BurenService is vertrouwd, betrouwbaar en altijd dichtbij

Zodra u BurenService inschakelt heeft u uw eigen hulplijn in de buurt. We denken mee vanuit uw belang en wensen. We kijken naar mogelijkheden én organiseren deze samen met u. De start van onze relatie is altijd een gesprek over wie u bent en wat u wilt. We nemen niet over maar staan u. 

Wij zijn momenteel actief in Zwolle, Hattem, Heerde Epe, Elburg, Oldebroek en Den Haag. 

BurenService levert ondersteuning bij dementie zonder te betuttelen. We leveren kwaliteit en service, op basis van uw wensen. Wij doen dat dichtbij en op basis van gelijkwaardigheid. Wij zijn 7 dagen per week van 09.00 tot 18:00 te bereiken. Wel zo’n prettig idee. 

Ja, dat kan, als u een abonnement afsluit. Daar gaat altijd een uitgebreid kennismakingsgesprek aan vooraf zodat u weet waar u aan toe bent en wij weten wat u nodig heeft.

Vanzelfsprekend, de eerste stap is altijd een (gratis) oriëntatie gesprek, u bent van harte welkom!

Onze gediplomeerde assistenten staan voor u klaar, incidenteel of structureel. Al onze assistenten zijn bevoegd en bekwaam voor het type ondersteuning die zij leveren, of het nu assistentie, begeleiding of verzorging is. Neem contact op om te kijken welke mogelijkheden er voor u zijn.

BurenService werkt met team van betrokken, betrouwbare ZZP’ers met altijd de juiste achtergrond en opleiding. Bijvoorbeeld als verzorgende of professioneel begeleider. Alle ZZP’ers kenen wij persoonlijk, hebben een verklaring omtrent gedrag en een aansprakelijkheidsverzekering.

Mantelzorg is onbetaalde en vaak langdurige zorg voor zieke familieleden of vrienden. Dit kan verzorging zijn of hulp bij dagelijkse activiteiten. BurenService kan de mantelzorger voor kortere of langere tijd ondersteunen en of vervangen.

Het tarief is voor assistentie zonder zorgindicatie is € 27,50 per uur. Deze kosten worden particulier betaald en zijn ze onder bepaalde omstandigheden aftrekbaar onder de noemer “extra gezinshulp”.

Indien u een indicatie vanuit de WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning) of WLZ (Wet langdurige zorg) heeft dan worden de kosten voor ondersteuning door BurenService vergoed.

De kosten voor particuliere assistentie zijn onder bepaalde voorwaarden fiscaal aftrekbaar onder de noemer ‘extra gezinshulp”. Voor meer informatie: https://meerkosten.nl/belastingvoordeel/aftrek-zorgkosten/extra-gezinshulp/.

De opzegtermijn van het abonnement is één maand (conform de nieuwe consumenten wet voor opzegging van abonnementen). Abonnementen worden afgesloten voor de looptijd van minimaal één jaar.

Zeker, dat doen we niet als taxi maar als begeleider. Wij halen u op, brengen u naar de afspraak en blijven aanwezig. Wanneer u dat prettig vindt, zijn we aanwezig tijdens de afspraak. De assistentie wordt in rekening gebracht op uur basis (afgerond op 15 minuten). Indien er gebruik wordt gemaakt van de auto van de assistent dan zijn de kosten voor de gereden kilometers € 0,50 per km.

In een aantal gemeenten zoals Hattem, Heerde, Epe, Apeldoorn, Elburg, Nunspeet heeft BurenService een zogenaamde WMO-gunning. Dat betekent dat wij begeleiding aan mensen met dementie als “Zorg in Natura” mogen leveren. In andere gemeenten kunt u met een WMO-indicatie een PGB krijgen waarmee u zelf de kosten van BurenService kunt betalen. Wij helpen u daar graag verder mee, neem contact op als u hierover vragen heeft. Indien u een WMO Indicatie heeft vervalt het abonnementsgeld.

Zeker. U kunt alles zelf doen of uw kinderen vragen om assistentie wanneer nodig. Maar is het niet veel prettiger om met je (klein)kinderen leuke dingen te doen wanneer ze op bezoek komen. Of gewoon gezellig bij te praten?
Wij helpen u graag. We assisteren u bij wat u altijd zelf heeft gedaan, op uw aangeven én op de manier zoals u het altijd heeft gedaan. We helpen met regelen en nemen niet over. We luisteren naar wat u wilt. Altijd dichtbij en vertrouwd.

BurenService is gespecialiseerd in het ondersteunen van mensen met dementie die thuiswonen. Dit doen wij op incidentele basis of op structurele basis. Van één keer per week tot 7 dagen per week, 24 uur per dag. Altijd op basis van gelijkwaardigheid en zonder betutteling!

Ja hoor, dat doen we graag zelfs. We werken vaak met samen met thuiszorgorganisaties. Dit gaat goed omdat we elkaar aanvullen. We zijn geen concurrenten van elkaar.  Wij geloven niet in concurrentie, wel in samenwerking. Zo kunnen we beiden doen waar we goed in zijn. Voor u. 

Jazeker kan dat. Wanneer het niet meer mogelijk is om alleen thuis te zijn, zorgen we voor dag- én nachtzorg. Er is dan altijd iemand aanwezig om u te ondersteunen. We werken met vaste teams. Dat is wel zo fijn en vertrouwd.

De Wet langdurige Zorg heeft betrekking op structurele zorg in de thuissituatie, een verpleeghuis of zorginstelling. De wet is bedoeld voor mensen vanwege zijn ziekte of aandoening blijvend aangewezen zijn op ondersteuning of nabijheid van een hulpverlener. Bijvoorbeeld omdat u moeite heeft met dagelijkse handelingen, uw persoonlijke verzorging niet gehaal zelfstandig kan verzorgen of u té vergeetachtig wordt om zonder hulp voor uzelf te zorgen. Een indicatie voor de Wet langdurige zorg of WLZ kunt u of uw mantelzorger zelf aanvragen bij het Centrum Indicatiestelling Zorg, maar u kunt het ook via uw wijkverpleegkundige, huisarts, casemanager aanvragen. Wij ondersteunen u graag hierin. 

Een persoonsgebonden budget (pgb) is een bedrag waarmee u zelf zorg of hulp en ondersteuning inkoopt. U bepaalt zelf waar, wanneer en van wie u de zorg krijgt. Dit geeft meer regie over uw zorg. Met een PGB vanuit de Wet langdurige zorg (WLZ) kunt u langdurige, intensieve zorg inkopen. Een pgb brengt ook verplichtingen met zich mee qua administratie. We ondersteunen u graag bij het maken van de keuze om wel of niet een PGB aan te vragen. 

Altijd dichtbij betekent dat wij er zijn wanneer u ons nodig heeft; we zijn 7 dagen per week bereikbaar van 09:00 tot 18:00. U kunt ons bellen, appen of mailen wanneer het u uitkomt. We geloven in nabijheid zoals een buurvrouw, als professionaliteit en onze hoogstaande service. We kennen onze cliënten en assistenten persoonlijk, ook dat is dichtbij. 

We voelen ons thuis bij mensen met dementie. Al onze assistenten hebben affiniteit, ervaring, kennis én liefde voor mensen met dementie. We begrijpen wat de ziekte inhoudt en het progressieve karakter ervan. Het verdriet en de onmacht die er ook bij kan horen, of het veranderend gedrag van je naaste. We kunnen ermee omgaan, we brengen structuur aan, ondersteunen mensen met dementie met wat ze wél kunnen. Mee blijven doen en er toe doen is belangrijk voor iedereen, ook voor mensen met dementie.

Wij zijn er voor alle senioren die op een prettige manier thuis willen blijven wonen. We gunnen het iedereen om op een waardige manier oud te worden. Dat is onze droom. Onze expertise is dementie, heeft u geen dementie maar wél assistentie nodig om uw eigen leven te blijven leiden? We overleggen graag wat we voor u kunnen betekenen.

Waarom kiezen voor assistentie door BurenService?

✓ Altijd dichtbij
✓ 100% afgestemd op uw wensen
✓ Gelijkwaardige Assistentie en Zorg Thuis
✓ Op hogere leeftijd het leven leiden zoals u zelf wilt
✓ 7 dagen per week bereikbaar voor u èn uw kinderen