Wat is respijtzorg?

Stel, je vader zorgt voor je moeder met dementie en je merkt dat hij overbelast is.⁠
⁠Dan is het mooi dat we in Nederland wonen want je ouders hebben recht op RESPIJTZORG!⁠
👉🏻 Wat? Respijtzorg?⁠
Respijtzorg is letterlijk het tijdelijk en volledig overdragen van de zorg aan iemand anders. Oftewel, als jouw vader dagelijks voor je zieke moeder zorgt, hij ontlast wordt en dan even vrij is!⁠⁠
👉🏻 Hoe? ⁠
Doordat degene voor wie je vader zorgt een dag, een weekend of op regelmatige basis even ergens anders naar toe gaat. Naar een professionele omgeving met respijtkamers zodat je vader weer even kan bijkomen, even geen zorgen heeft en energie krijgt om er daarna weer voor je zieke moeder te zorgen!⁠

De gemeente kan respijtzorg betalen (WMO) en het kan ook vanuit de langdurige zorg (WLZ). ⁠ Mocht je daarin de weg niet weten dan kan je altijd met ons contact opnemen, wij zijn altijd dichtbij.

 

burenservice-1-6-1536x1024

Over BurenService

Met BurenService ondersteunen wij senioren met dementie om zelfstandig te blijven wonen, op de manier zoals iemand dat zelf wil. Van één keer per week een paar uur begeleiding tot 7 dagen per week ondersteuning tot 24/7 nabijheid.

Altijd op de manier zoals iemand dat zelf gewend is. Wij nemen niet over. Wij nemen de tijd én hebben de rust om dingen samen te doen. Wij ondersteunen op basis van gelijkwaardigheid en kijken naar wat iemand wél kan. Om het leven te leiden zoals iemand dat zelf wil, ook met dementie.

BurenService, altijd dichtbij!

Volg ons op social media

Nieuwsgierig wat wij voor u kunnen betekenen?