WMO begeleiding door BurenService in Hattem & Heerde

Wij zijn er super trots op dat we sinds 1 mei een WMO contract hebben met de gemeenten Heerde en Hattem voor ondersteunende begeleiding en huishoudelijke hulp bij Senioren & Gezinnen. Daardoor kun je vanaf nu bij ons terecht voor zorg in natura (WMO-indicatie), met een PGB en als particulier.

WMO is de afkorting van ‘Wet maatschappelijke ondersteuning’.
 Gemeenten moeten ervoor zorgen dat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. De gemeente geeft die ondersteuning via de WMO. De gemeente helpt inwoners die dit niet op eigen kracht kunnen. Mensen die dit willen kunnen nu dus in BurenService inschakelen.

Wat wordt bedoeld met eigen kracht?
Met eigen kracht bedoelt de gemeente om met hulp van uw eigen omgeving problemen op te lossen. Wordt u geholpen door iemand uit uw omgeving, bijvoorbeeld een familielid, kennis of buurman?
 Dan wordt uw hulpvraag dus opgelost vanuit eigen kracht.

Welke ondersteuning biedt de WMO?
Lukt het niet om op eigen kracht mee te doen, dan helpt de gemeente. Dat kan via een algemene voorziening of een maatwerk-voorziening zijn. De gemeente onderzoekt samen met u wat u nodig heeft.

 

burenservice-1-6-1536x1024

Over BurenService

Met BurenService ondersteunen wij senioren met dementie om zelfstandig te blijven wonen, op de manier zoals iemand dat zelf wil. Van één keer per week een paar uur begeleiding tot 7 dagen per week ondersteuning tot 24/7 nabijheid.

Altijd op de manier zoals iemand dat zelf gewend is. Wij nemen niet over. Wij nemen de tijd én hebben de rust om dingen samen te doen. Wij ondersteunen op basis van gelijkwaardigheid en kijken naar wat iemand wél kan. Om het leven te leiden zoals iemand dat zelf wil, ook met dementie.

BurenService, altijd dichtbij!

Volg ons op social media

Nieuwsgierig wat wij voor u kunnen betekenen?